lauantai 25. heinäkuuta 2015

Arjen sankari

Meillä on ihanat naapurit ja olemme jo useana kesänä toimittu ns. talonmiehinä heidän reissujensa aikana. Tänään kävin huoltamassa pupun, kukat ja kasvihuoneen, sen jälkeen keräsin mansikoita ja otinpa koiristakin muutaman kuvan. :) 
Aamun mansikkasaalis.
Nakke ja Keijo.
Ja toinen, en osannut valita kumpi on kivempi kuva. :)
Pois lähtiessä huomasin, että naapurin kotiavain oli pudonnut jonnekin eikä siinä auttanut muu kuin ruveta mahdottomalta tuntuvaan avaimen etsintään. Mietin kyllä miten olisi hienoa kun olisi koira, jota voisi käyttää apuna. En ole tehnyt Keijolla juurikaan esine-etsintää eikä Nakkea kiinnosta minkään esineen etsiminen, se olisi hakenut korkeintaan jonkun kepin. :D 

Vein Naken ja mansikat pois ja palasin Keijon kanssa rikospaikalle. Jätin koiran istumaan kauemmaksi ettei se sähellä mukana ja kävin koko mansikkamaan läpi - avaimia ei löytynyt. Vapautin Keijon istumasta ja laajensin etsimisaluetta, kävelin pihaa edestakaisin ja puhuin puhelimessa. Suunnittelin tapaa kertoa naapureille, että avain on nyt hukassa. Lisäpainetta aiheutti tieto siitä, että taloon on pakko päästä jotenkin koska siellä on kuitenkin kani, joka kaipaa säännöllistä huoltoa. Taisin myös kirota että en löydä ikinä avaimia. 

Keijo touhusi omiaan, en kiinnittänyt siihen mitään huomiota kunnes se tuli avaimien kanssa luokseni!! Aivan mieletön fiilis, lopetin puhelun ja hyvä etten itkenyt ilosta - koira yllätti niin täysin. Tuntuu, kuin oltaisiin voitettu joku kilpailu, olen niin ylpeä Keijosta että melkein halkean. :)
Niin näitäkö etsit?? :)
Meillä on huomenna Sarkkisen nome-koulutuspäivä ja sääennuste lupaa pelkkää sadetta aamusta iltaan, niinpä kävin eilen ostamassa kunnon Chevalier-sadeviitan (ja naamioverkon hakutreenejä varten). Nyt ei jää ainakaan varusteista kiinni! :)
Eräjorma-LOOK. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.