tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hyvää syntymäpäivää Nakke!

2.9.2010 oli erittäin odotettu päivä, Nakke laskeutui tuolloin Finnairin sinivalkoisin siivin Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lento oli perillä iltapäivällä, Nakke oli aloittanut matkansa Belgiasta kohti uutta kotia jo aamulla ennen kahdeksaa. Oli hyvin jännittävää hankkia koira näin, kuvia olin saanut, siinä kaikki. Terminaalissa kuului huuto jo kaukaa, Nakke riehui ja huusi pienessä boksissaan. Kun vapautin sen sieltä, se vain puri ja huusi kunnes paikallisti ruokasäkin - siihen se puri reiän ja söi. Se istui autossa viereisellä penkillä boksissa ja huusi koko matkan Valkeakoskelle, siinä ei paljon kuulumisia kavereiden kanssa vaihdettu. ;) Lento kaikkineen oli varmasti ollut sille aika stressaava kokemus.
Panta kutittaa ja muutenkin harmittaa.
Elämä lähti kuitenkin sujumaan ihan mukavasti, harrastettiin jälkeä, hakua ja tottelevaisuutta aktiivisesti. Noin seitsemän kuukauden iässä koira alkoi raapimaan ja syömään itseään niin, että sen kyljet ja korvanlehdet olivat miltei kaljut. Syytä atooppiselle oireilulle ei ole löydetty, siltä otettiin laajat verikokeet, allergiatestit sekä koepalat ihosta - kaikki oli kunnossa. Ruokavaliolla ei ole mitään vaikutusta oireiluun. Kutinassa on välillä rauhallisia jaksoja, keväisin se on aina ollut pahimmillaan.
Nakke <3 Pallo
Treeneissä ilmeni ongelmia laukausten kanssa, koira reagoi niihin alkuun vain vähän mutta ajan myötä paukkuarkuus paheni niin että syksyllä 2014 laitettiin harrastamisen suhteen pillit pussiin toisen hakukokeen myötä. Samaan aikaan koiralla oli lyhyitä kipukohtauksia, joiden syyksi epäiltiin ongelmia selässä. Sen selkä kuitenkin magneettikuvattiin erittäin terveeksi (sillä on rtg-kuvattu myös lonkat, olka- ja kyynärnivelet, selkä- ja kaularanka sekä polvet terveiksi) ja kipukohtaukset vain jatkuivat.
Pallon voi laskea suusta ravistamisen ajaksi..
Lopulta erään kasvattajan vinkin perusteella sen munasarjat ultrattiin - sieltä löytyi kystia ja steriloinnin yhteydessä myös veritulppa. Luultavasti kipu on vielä pahentanut ääniarkuutta. :( Naken verinäyte on jätetty Hannes Lohen ääniarkuustutkimusta varten. Paukkuarkuus on pikkuhiljaa laajentunut myös muihin ääniin, koira on kyllä hyvin herkkä muutenkin.
Nakke ja Pallo rannalla.
Nakke ja Pallo laiturilla..
Tänään Nakke täyttää viisi vuotta, iho-oireet ovat olleet harrastamisen lopettamisen myötä olleet paljon helpommat - jotain positiivista siis siitä että ajelee vain peltojälkiä sen kanssa harvakseltaan. Se selvästi nauttii kun saa elää omaa rauhallista tasaista elämäänsä, kytätä omia pupuja pihassa ja lenkkeillä poikien kanssa. Palloja se rakastaa yli kaiken. Syntymäpäivälahjaksi se saa uuden pallon koska niitähän ei voi olla koskaan liikaa. :)

Tämä video on kuvattu eilen, Nakke viettää siinä mukavaa uimahyppytuokiota poikien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.