keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Rokotuspäivä

Aika on kulunut niin että tänään Keijo kävi ns. 1-vuotisrokotuksilla. Klinikalla se käyttäytyi omaan tapaansa avoimen iloisesti. Vaikka se on vilkas, aina se antaa tehdä kaikki toimenpiteet helposti; seisoo vain ja heiluttaa häntää. Eläinlääkäri ihasteli sen paksuja reisilihaksia, sydän löi vahvasti, korvat kuulemma labradorille epätyypillisesti täysin puhtaat eikä muutenkaan löytynyt mitään huomautettavaa. Kutsui koiraa virkistäväksi ja kysyi onko sillä ikinä huonoja päiviä - eihän sillä sellaisia ole, hyvänmielen Keijolla. :)
Ei mikään mörssäri!
Lelulaatikko, varmasti tarkoitettu koirapojille.
Rokotusten jälkeen oli ajatus lähteä fillarilenkille, mutta kavereilta varmistettuani totesin ettei se välttämättä ole hyvä idea. Kävimme sitten pellolla tekemässä pienen markkeerausharjoituksen, koska koira selvästi tarvitsi jotain tekemistä. Ylitimme osaamistasomme ja teimme kaksoismarkkeerauksen siten, että ensin haetutin ensimmäisenä heitetyn damin. Keijo haki sen hyvin ja muisti myös toisen eli pienin askelin tässä edistytään. :) Pysäytyspillitys on myös työn alla, hajulla on muttei nyt varsinaisesti vielä osaa.

Eilen tehtiin ensimmäiset hyppyharjoitukset, tein apuohjaajan kanssa siten että hyppyytettiin hieman madalletun esteen yli molempiin suuntiin ja aina sai namia kun tuli yli. Tein kaksi kierrosta ja koira tuntui saavan jo juonesta kiinni. Tottiksen jälkeen tehtiin vielä haukkuilmaisua ulkona kompostiverkon avulla, olen haukuttanut itselle ilman verkkoa mutta toisaalta hyvä oppia ettei yritä rynniä piiloon joten. Alkuun oli hieman ihmeissään, vieras paikka ja verkkokin siinä, mutta kun tajusi homman, haukkui hyvin. Tätäkin nyt jatketaan erikseen, yhdistellään hakumetsään sitten tuonnempana.

BH-koe meillä on suunnitelmissa tehdä vielä tänä vuonna, tietysti vain jos koira on siihen valmis mutta nyt ainakin tuntuu siltä että voisi olla. BH-kokeeseen liittyen sain tänään Suomen Palveluskoiraliitolta sähköpostia, jonka mukaan yhdistyksemme (Tampereen Vetokoiraseura ry) jättämä sääntömuutosehdotus on käsitelty. Palveluskoiraliitto esittää sen pohjalta FCI:n palveluskoirakomissiolle, että toinen seuraamiskaavio jätetään pois. Nykyään seuraamista on epätasa-arvoisen paljon verrattuna varsinaisiin palveluskoirakokeisiin. Tämä asia on puhuttanut palveluskoirakenttien reunoilla paljon ja olen ylpeä siitä, että edes yritämme saada asiaan jotain muutosta - nyt voimme sitten vähän valittaakin. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.