maanantai 6. heinäkuuta 2015

Ruud Haak

Noserworks ® järjesti viikonloppuna Porvoossa seminaarin, jonka aiheena oli hajutyöskentelyä tekevien koirien kouluttaminen ja niiden kanssa työskentely. Kouluttajana oli maailmankuulu pelastus- ja virkakoirakouluttaja Ruud Haak, joka on vaimonsa kanssa kouluttanut koiria erilaisiin työtehtäviin yli 30 vuoden ajan sekä kirjoittanut aiheesta kirjoja ja julkaisuja.
Keijo ja Ripa vilvoittelemassa.
Keijo, Helmi (Helkyn Mesimarja), Mortti (Helkyn Mowgli) ja Marx (Varjoahon Marcchagall) rivissä odottamassa että Ammi piilottaa niille pihaan palloja ja ne pääsevät etsimään niitä kilpaa. 
Nakke ja "keppi".
Keijo ruokailee. ;)
Asuimme viikonlopun Keijon ja Ripan kasvattajan luona, oli kyllä kaikin puolin lystiä. Koirillakin oli vähän erilainen viikonloppu, ei treenattu mitään mutta hyvä kokemuksia karttui kaikille. Onnekseni tapasin myös hoitolapsi Kodan (Varjoahon Ihanpihalla), joka oli edelleen aivan ihana.
Koda-pikkuinen. <3
Seminaari oli todella hyvä, Ruudin vankka kokemus herätti kunnioitusta. Oli mukava voida todeta, että pääpiirteittäin omat treenit ovat noudattaneet Ruudin ajatuksia - joitain uusia ideoita toki saatiin sekä puhtaasti tietoa esimerkiksi koiran hajuaistista ja siitä, miten jäljestäminen nostaa koiran kehon lämpötilaa. Seminaarin lopussa arvottiin jokunen Ruudin kirja ja video, herra Haak toimi itse onnettarena ja kuin ihmeen kaupalla arpaonni oli minulle suosiollinen. :)
Nyt on lukemista ja katseltavaa - Thank You Mr. Haak!
Kotimatkalla haimme vielä talvihoidosta kääpiölupat Topin ja Jani-Petterin sekä ranskanluppa Jönssin. Siinä on koirilla taas ihmeteltävää...
Puputeatterissa.
Oli kyllä aivan ihana viikonloppu, teen normaalisti kuusipäiväistä työviikkoa mutta tänä vuonna päätin pitää heinäkuun lauantait suljettuna. Ensimmäinen niistä on nyt takana, tähänhän voisi vaikka tottua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.