maanantai 10. elokuuta 2015

Maria ja Beni PAHA SM 2!!

Viikonloppuna järjestettiin Vantaalla Palveluskoirien Suomenmestaruuskilpailut. Lauantaina seurasin tapahtumaa tulospalvelun (jonka toimimattomuus oli iso pettymys, sunnuntaina sentään toimi paremmin) kautta, onneksi sunnuntaina pääsin ihan paikanpäälle.

Tapahtumaan oli ilmoittautunut pk-puolelle neljä labradorinnoutajaa. Yksi näistä oli viisivuotias Beni (Helkyn Roquefort), joka kilpaili henkilöhaussa. Sekä ohjaajalle että koiralle tämä oli ensimmäinen pk-puolen arvokilpailu. Koirakko teki hienoa työtä; tottelevaisuus 90, esineruutu 28 ja henkilöhaku 160 pistettä tarkoittivat hienoa ykköstulosta (yht. 278 pistettä) ja lopulta myös SM-hopeaa! Valtavat onnittelut ohjaajalle ja tiimilleen sekä tietysti kasvattajalle, ensimmäinen Helkyn-koira näissä kisoissa eikä toivottavasti viimeinen! :)
Beni seuraa. Kuva: Hannele Rontu
Benin luoksetulossa on vauhtia! Kuva: Hannele Rontu
SM 2 - HURRAA!!!
Taitava parivaljakko Maria & Beni, nyt on helppo hymyillä. 
Kilpailu ei ole kilpailu, jollei se herätä jälkipeliä. Hakukoirien maasto oli ollut haastava, kuten arvokilpailussa kuuluukin olla, mutta kaikki kolme maalimiestä nosti vain kolme koirakkoa kahdestakymmenestä. Syytä tähän on vaikeaa sanoa - vaikuttiko kuumuus (tosin kaikki aamulla suorittaneet eivät onnistuneet...), treenataanko koirilla liian helppoja ratoja liian helpoissa maastoissa liiaksi auttaen, oliko rata liian vaikea, tuuliko väärästä suunnasta? Näihin ei varmasti kukaan tiedä vastausta mutta hyvä varmasti aina puntaroida omia treenejä, olipa itse millä tahansa tasolla.

Maria radasta: "Minä ihan tykkäsin siitä radasta tai ehkä tykkään nyt jälkeenpäin kun kaikki ohi MUTTA me oltiinkin kolmas koirakko aamulla. Sen verran tuuria joka osa-alueella ettei tarvitse nyt lotata pariin vuoteen... Mutta sen tiedän että oma koira ei olisi jaksanut haukkua tuossa kuumudessa jos päivällä oltais oltu mutta itse rata oli kiinnostava ja minähän olen vasta tänä keväänä oppinut ohjaamaan tuota koiraa. Vähän piti miettiä miten lähettää ja sekä lämmön ja maaston takia Beni meni paljon hitaammin kuin normimaastossa/metsässä mutta ei tuntunut ihan vaaralliselta radalta muuta kuin sen helvetin kuumuuden takia. Minun puolesta kiitos Tuomarille ja maalimiehille."

Lopuksi tahdon onnitella aivan kaikkia SM-kisoissa onnistuneita ja samalla toivottaa tsemppiä ja treeni-intoa niille, jotka nyt eivät onnistuneet. Minun näkökulmasta pelkkä osallistumisoikeus tämmöiseen tapahtumaan on jo iso voitto, josta tulee olla iloinen. :)
Kisaturisti ja komea lippis, joka onneksi löytyi suojaamaan auringolta.
Keijo-pojan elämään kuuluu parhaillaan murrosikä ja sen mukanaan tuomia tunnemyrskyjä. Mies kun tulee tiettyyn ikään, esiintyy mm. oman reviirin vahtimista, kuullunymmärtämisen huononemista, karkailemista ja laumatovereiden simputusyrityksiä. Mutta ei se haittaa, olen valmis. :D
En kuuntele, teen kuten tykkään, et sä mua määrää...
Jaha jaha, no voimmä istua sitten jos se on sulle NOIN tärkeää! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.