keskiviikko 23. syyskuuta 2015

BH Keijo & BH Ripa

Taloutemme molemmat noutajat suuntasivat illalla ohjaajineen Tampereen Vetokoiraseura ry:n järjestämään käyttäytymiskokeeseen, minä Keijon kanssa ja Tomi Ripan. Etukäteen toivoin ettemme suorita parina tottelevaisuutta ja arvonnassa nostinkin numeron ensimmäiseen pariin kun Ripa ja Tomi joutuivat toiseen - hyvä näin.

Kenraaliharjoitus tehtiin maanantaina; paikallaolo ja pikkuseuraamisia, sen jälkeen ollaan vain rentouduttu ja levätty hyvin. Kyllähän tuo BH-koe aina vähän jännittää, etenkin näin nuoren koiran kanssa kun tekemisestä puuttuu tietty rutiini. Menimme kuitenkin treenikaverin kanssa hyvillä mielin "voittamaan"  - kuitenkin yllätyksiin varautuneina. ;)

Keijo kuitenkin teki hyvää työtä, saimme tuomari Kari Santikolta mukavaa palautetta sekä koiran energisyydestä että työhalusta ja myös omasta ohjaamisesta. Saimme molemmista seuraamisista ja liikkeestä istumisesta arvosanan erinomainen, lopuista erittäin hyvän. Hyvillä mielin jatkoimme kaupunkiosuudelle Aitolahden Teboilin pihaan. Sielläkään Keijolla ei ollut mitään pulmia vaikka vastaan tuli ylimääräisiäkin pyöräilijöitä - näin ollen suoritimme BH-kokeen hyväksytysti kuten tekivät myös Tomi ja Ripa sekä muut kokeeseen osallistuneet.
Keijon kytkettynä seuraaminen.
Ripan liikkeestä istuminen. 
Ripan kytkettynä seuraamista.
Keijon liikkeestä istuminen.
Iloinen Keijo, tulossa pusuttelemaan!
Keijo kaupunkiosuudella.
Ripa kaupunkiosuuden päätteeksi...
Nyt pidämme pienen treenitauon tottelevaisuuden treenaamisessa, ei sillä etteikö koira jaksaisi mutta haluan itse pienen tauon. Minulle ei ollut mikään pakko saada koiraa tässä iässä kokeesta läpi mutta se vain oli siihen valmis, toki jouduin vähän nipistelemään itseäni uskoakseni sen ja edelleen tuntuu aika uskomattomalta. Toistoja meillä on tullut kohtalaisen paljon (mm. aamu- ja iltaruoka) mutta treenien kestot ovat pääasiassa olleet tosi lyhyitä eikä esimerkiksi koskaan olla tehty pitkiä seuraamisia. Keijon kanssa vain ollut niin helppo tehdä ja edetä. Sitä paitsi sen isoisoisä Brie (Lost and Found Brie) suoritti BH-kokeensa aikanaan yhden vuoden, viiden kuukauden ja 23 päivän ikäisenä - Keijo on tänään tismalleen saman ikäinen. Joten Brien muistoa kunnioittaen, Keijo.

Vasemmalta Jonna ja BH Reino (Korennon Reino), minä ja BH Keijo (Helkyn Pluto), Tomi ja BH Ripa (Helkyn Kingston Black) sekä Anni ja BH Ukko (Ratsumestarin Ukko). Palkintoina Golden Eaglen Farm -viljatonta ruokaa, kiitos!
Minä ja Keijo. <3
Alla Keijon BH-tottis, en ainakaan sortunut ohjaamisessa perisyntiini HIIPIMISEEN. :D

BH-avaimenperä otsalla, kuinkas muuten!? :)

4 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.