perjantai 27. toukokuuta 2016

Hermo kireällä

Kirjoittelin alkuviikosta miten Keijon ommellussa jalassa oli ollut kipuilua ja kuinka sitä tikkien poiston yhteydessä tutkittiin. Tuolloin ei löydetty mitään vakavaa syytä oireille ja oletettiin koiran olevan vain niin kipuherkkä, että se on valittanut kiristävien tikkien tai arpikudoksen vuoksi. Kaiken piti olla hyvin.

Jonna kävi hieromassa Keijon tiistaina, muutenkin kaikki sujui mainosti kunnes eilen kipuilu palasi entistäkin pahempana. Koira jopa ontui jalkaansa illan ja aamullakaan tilanne ei ollut normalisoitunut. Onneksi saimme heti aamukymmeneksi ajan ortopedi Terhoselle Evidensia Tampereen klinikalle. En päässyt itse edes viemään mutta onneksi Tomi pääsi, Keijo oli ollut edelleen reipas oma itsensä vaikka on joutunut eläinlääkärin pöydälle viime aikoina tämän tästä.

Eläinlääkäri tutki koiran ensin käsin, se aristi haavan yläosaa voimakkaasti. Sitten jalka kuvattiin, jotta saatiin suljettua pois vierasesineen mahdollisuus. Kuvissa ei näkynyt mitään, joten haava avattiin. Sieltä löytyi arpikudoksen ympäröimä hermo, joka vapautettiin. Kipu oli niin kovaa, että koira reagoi siihen rauhoitettunakin ja myös rauhoittui, kun hermo oli vapautettu.

Potilas.
Nyt on edessä uusi sairasloma, toivotaan todella paljon että koira nyt toipuu ongelmitta ja pääsee kohta taas juoksemaan ja uimaan. Ennuste on hyvä, hermon pitäisi toipua kokemuksistaan ja vaikka siihen jotain ongelmaa jäisikin, se ei ole jalan toiminnan kannalta merkitsevässä asemassa. Opin toivottavasti nyt myös koirasta jotain lisää, loppujen lopuksi se ei taida olla normaalia koiraa kipuherkempi koska hermopinteestä huolimatta veivasi reippaana eilenkin illalla pihassa vaikka ei pystynyt varaamaan jalalleen. Kipukohtauksen ajaksi toki lamaantui mutta muuten yritti jatkaa elämäänsä kuin ei mitään olisikaan.

Hierojan käsittelyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.