sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Talvihaut

Syksyllä ajatus oli, ettei talvella tehdä paljon ilmavainuhommia. Kuinkas ollakaan, eilinen treeni mukaan luettuna erilaisia hakutreenejä talvelle on kertynyt seitsemän kappaletta. En mielelläni treenaa samassa paikassa jatkuvasti ja olemmekin saaneet toteutettua nämä siten, että samaa aluetta on käytetty korkeintaan kaksi kertaa. Joulukuun puolen välin tienoilla aloitettiin Porvoon varikolta, jossa Keijo teki varmasti elämänsä huonoimman harjoituksen. Toisaalta sen vuoksi sitten todettiinkin jälleen, että koira tarvitsee lisää harjoitusta nenänkäyttöön ja kokemuksia erilaisista piiloista - ei ollut turha reissu. 👍

Eilen oli tuulinen ja aurinkoinen treenipäivä, olimme toista kertaa samalla teollisuusalueella mutta maalimiehet toki eri paikoissa. Ensimmäinen oli rinteessä. Viimeksi Keijo tarvitsi vähän kannustamista jatkaakseen rinnettä ylös mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa, sai kaukaa hajun ja paineli sen perässä määrätietoisesti rinteeseen ja ilmaisi.


Toinen maalimies oli noin metrin korkeudella olevassa vaakalaatikossa lakanan alla. Kun koira löysi maalimiehen, se oli hypännyt tämän päälle ahtaaseen tilaan ja kääntynytkin siellä vielä - olisiko tästä vähän hämmentynyt koska kävi tämän jälkeen nopeasti minun luona mutta palasi itsenäisesti takaisin ja ilmaisi ihan mukavasti. Tätä löytöä ennen koira suoritti maltillista etsimistyötä ja yllätyksekseni jopa tarjosi hallintaa pyytämättä sen sijaan, että olisi vain kaahannut pitkin pihaa. 😊 Tämä ei toki ole tavoite mutta tässä tapauksessa kelpo ratkaisu ja hyvin lähti sitten taas hommiin.


Olen Porin treenin jälkeen ottanut mukaan rauhoittumiset ja hallinnan, joiden avulla autan koiraa pysymään järkevällä toiminta-alueella. Ehkäpä näistä on sitten ollut apua, mene ja tiedä. Ehdottomasti hyvää on tehnyt myös se, että treenejä on saatu järjestettyä kohtalaisen säännöllisesti.

Kolmas maalimies oli alueen perällä olevalla maitolaiturilla, siinä oli Keijolla vähän askarreltavaa että sai paikallistettua hajun lähteen. Erityisen hienoa oli se, että koira selvästi mietti ilmaiseeko alhaalta mutta sitten kuitenkin yritti vielä tarkentaa ja löysi portaat ylös. Täällä otettiin lyhyt ilmaisu ja siinä ole se treeni. 💪

Hirveän tyytyväinen olen itseeni, koiraan ja talven nenäpuuhiin. Seuraavaksi tehdään varmasti piilotreenejä, mökkikylää yms. kunnes päästään keväällä metsään (jossa koira tietenkin toimii nyt kuin unelma! 👌😅).
Päälliköllä homma hallussa. 😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.