lauantai 7. huhtikuuta 2018

Varpajaiset

Tänään on ollut monella tapaa hieno päivä. 🌞Aamulla kello soitti varhain ja määränpäänä oli leikkimielinen kilpailu Pirkan Damit 2018. Osallistuimme yksilökisaan, jossa tehtävärasteja oli kolme: kakkosmarkkeeraus, ohjaus ja haku. Kaikissa tehtävissä koira etsii dameja.
Oman vuoron odottelua.
Teimme ensin ohjauksen ja kakkosmarkkeerauksen, sen jälkeen haun. En ole damihommia tehnyt muistini mukaan sitten vuoden 2015 ja pari treeniä tein tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen. Ohjaustehtävällä koira eteni komeasti ja toi ensin taaemman damin, toisella lähetyksellä suoritus kärsi osaamattomuudesta (ei ole koulutettu pillipysäytystä, jolla tietysti olisi voinut ohjata sitä). Dami kuitenkin löytyi haulla ja jatkoimme kakkosmarkkeeraukseen. Koira katseli heitot tarkasti, ensin haki viimeiseksi heitetyn ja toisella taisin hieman hätäillä. Koira lähti toiselle noudolle toisella lähetyksellä, arvostelussa luki: "hieno suoritus". 😊

Haussa etsimisaikaa oli kolme minuuttia, Keijo toi kolme damia tässä ajassa. Vauhtia riitti mutta nenänkäytön tarkkuus ja tehokkuus voisi olla parempaa. Tämä ei sinällään ollut yllätys, isänsä poika. 😄 Suurin yllätys oli, että koira nosti koipea kesken haun - tähän tietenkin puutuin sanallisesti heti, ei ole ollut tapana tuollaista tehdä enkä todellakaan aio jatkossakaan tätä hyväksyä. Myös otteet dameista olivat välillä levottomia. Kokonaisuutena olimme kuitenkin "lupaava parivaljakko" ja saavutimme 60,5/80 pistettä. Kovasti kannustivat nome-puolelle mutta oma kiinnostus lajiin ei ole oikein ottanut tulta, katsellaan jos viimeistään eläkelajiksi.

Kesken päivän saimme viestin, että Tessan synnytys oli käynnistynyt ja ensimmäiset kuusi pentua tulivat maailmaan 1,5 tunnissa. Lopulta pentuja syntyi kahdeksan, varsinainen tasapeli-pentue: kolme mustaa poikaa, yksi musta tyttö, kolme keltaista tyttöä ja yksi keltainen poika. 💖 Synnytys sujui luonnollisesti ja helposti, kuolleita pentuja ei ollut ja Tessa on ottanut emän roolin hienosti. Toivottavasti kaikki jatkuu yhtä mutkattomasti ja muutaman viikon kuluttua pääsen katsomaan pikkuisia.
Tessa ja keijonpoikaset. 
Lisää tietoa pentueesta löytyy kirjoituksesta, jossa kerron astutuksesta. Mahdollista pentua tästä yhdistelmästä voi kysyä kasvattajalta 040-3593473/Tommi Suoranta. Keijosta toki saa kysellä myös 040-8344364/Pia Alho. Mutta nyt me siirrymme Keijon kanssa viettämään varpajaisia. 😎 Muokkaus 23.4.2018: Kaikki pennut alustavasti varattu.
Se fiilis kun kuulet, että sulle on syntynyt kahdeksan pentua.

1 kommentti:

  1. Voih, Onnea Keijolle uudesta isyydestä!
    Hyvä etten tästä pentueesta isännältä salaa pentua ottanut, koska siinä on oman koirani sukua <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.