sunnuntai 26. elokuuta 2018

Sisarusten toimintapäivä

Viime aikoina olemme linnustaneet enemmän kuin treenanneet palveluskoirajuttuja - ainakin jos tunneissa lasketaan. Määrä harvoin korvaa laadun ja siihen olemme luottaneet. Etsintäkoe on lajina meille aivan uusi, yksi opettavainen koekäyntikin on takana kesäkuulta ja sen pohjalta olemme treenejä sitten jatkaneet. Tänään meillä oli tasontarkistuspäivä eli osallistuimme LeVekin järjestämään etsintäkokeeseen.
Mä hoidan, mä hoidan! 😆
Aamu alkoi aikaisin, kuuden osa-alueen kokeesta ensimmäisenä suoritettiin jälki. Keijo lähti janalta vahvasti vasemmalle, oikaisi hieman ja palasi takaisin ensimmäiselle kepille. Sen jälkeen se jatkoi alkuperäiseen suuntaan mutta jostain syystä oletin, että se lähti väärään suuntaan. Annoin mennä jonkun aikaa kunnes sitten otin sen takaisin kohtaan, josta keppi löytyi. Koira oli aika ihmeissään ja yritti sitten löytää jäljelle uudestaan ja löysikin sen loppupään ja viimeisen kepin. Kuvittelin ensin, että riista sotki sen työskentelyä ja saattoi se siihen jonkin uuden ilmeen tuoda - ainakin tulkitsin itse koiraa tosi väärin. Jälkeenpäin jäljen kaavio verrattuna toteutuneeseen kaavioon paljasti tilanteen. Olen kyllä kohtuullisen pettynyt omaan toimintaani, aina ajatellut että koiralla on nenä ja minä menen perässä. Nyt kävi kuitenkin näin, positiivista on se, etten saanut sitä takajäljelle edes painostamalla. Pisteitä 40/60.
Kaavio.
Nuolen kohdalla ohjaaja päätti ettei olla jäljellä.
Seuraavana vuorossa oli esineruutu, Keijo teki nopeaa ja tehokasta työtä, ensimmäisellä lähetyksellä se pyyhkäisi takakulmaan mutta palasi takaisin, tarkensi ja toi lähiesineen. Seuraava löytyi taaempaa ja aikaa kului hieman yli minuutti. Pisteitä 30/30.
Olen esineiden ammattilainen. Terveisin Keijo 😎
Tarkkuusetsintä oli jännittävä, se on teettänyt eniten töitä ja vaatinut paljon pohdintaa. Vein Keijon ruudun reunaan maahan ja odotin rauhassa että se on valmis töihin. Lähetin etsimään eikä sillä mennyt kuin hetki ja nappi löytyi. Pisteitä 20/20.

Pudotetun esineen noutaminen on sujunut treeneissä todella hyvin, lähdimme suorittamaan liikettä itsevarmasti. Koira virittyi hyvin hommaan, pysyi ihmeen hyvin hallinnassa ja lähti käskyn saatuaan hakemaan esinettä. Edettyään noin 30 metriä se kääntyikin takaisin että mitä häh!?? Lähetin uudelleen, jonka jälkeen pinkaisi esineelle saakka todella nopeasti ja toi sen samalla vauhdilla minulle. Kokeen jälkeen meille selvisi, että jos koira palaa takaisin, sen pitäisi lähteä noutamaan pudotettu esine itsenäisesti eikä lähettämällä. Kiitos tuomarin kiltteyden pisteet 14/20.

Viimeinen maasto-osio olikin haku ja voi että se jännitti paljon, ohjaajaa siis. Sain onneksi muilta osallistujilta ja treenikaverilta hyvää tsemppiä ja oman vuoron tullessa olimme koiran kanssa vahva tiimi. Keijo risteili hyvin, tarkisti etukulmat kunnolla, löysi molemmat maalimiehet hienosti ja ilmaisi moitteetta. Kaikin puolin suoritus oli jälleen tosi vahva kuten viime kerralla. Ensimmäisen löydön annoin moikata tuomarin luvalla, toisen jälkeen palkkasin purkilla (jälleen tuomarin luvalla haltuunoton jälkeen). Pisteet 70/70.
Mähän sanoin että mä hoidan! 😏
Maastopisteitä oli kasassa 174 ja käänsimme autojen nokat kohti LeVekin kenttää. Tässä vaiheessa kaikilla kuudella osallistujalla oli mahdollisuus koulutustunnukseen. Pakko myöntää, että viime vuoden tottispeikko nosti päätään kun katselin muiden suorituksia ja odotin omaa vuoroani. Otin kuitenkin tavoitteeksi tuloksen eli 70 pistettä ja onneksi oma vuoro tuli kuitenkin nopeasti.

Pääsimme ensin suorittamaan ja tekeminen tuntui mukavalta. Seuraamisessa koira kärkkyi palkkaa käännöksissä oikealle. Estenoudon paluuhypyn se kiersi mutta teki muuten tottista ilman liikevirheitä, toki joitain pieniä juttuja kuten vino perusasento jne. mutta kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen. Pisteet 92/100.
Onnellinen koira, omistaja ja ihana pieni Keijo-fani Aada.💝
Koe oli hienosti järjestetty ja osallistujien kesken vallitsi mukava kannustava henki. Kiitos kaikille tavalla tai toisella osallisille niin koepäivänä kuin treeneissä ennen sitä. 😊 Kaikki osallistujat saivat tuloksen, meille tämä oli BH-kokeen jälkeen kuudes pk-koe. Neljästä olemme saaneet tuloksen, kaikista kuitenkin arvokasta kokemusta ja tietoa mm. siitä, mikä on oman osaamisen taso ja miten kokeessa kannattaa koiraa ohjata.

Eikä tässä vielä kaikki. Keijon Inni -sisko (Helkyn Mulan) osallistui tänään ensimmäistä kertaa haun kolmosluokkaan saaden sieltä 281 pisteellä tuloksen HK3 (tottelevaisuus 92, maasto 189). Keijo omistajineen onnittelee lämpimästi siskoa ensimmäisestä ykköstuloksesta voittajaluokassa, kuulemme valiokellon käynnistyneen. 💕
HK3, JK1Helkyn Mulan "Inni".
Keijon tuloskahvit; Eukanubaa kanafileellä ja piimällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti