torstai 11. lokakuuta 2018

Mahottoman Noruva NOU1

Olen potenut nyt puolitoista viikkoa flunssaa kaikilla herkuilla. Keijo ei luonnollisesti ole tänä aikana päässyt tekemään mitään. On ollut hienoa huomata, miten terveellä tavalla energinen tekevä koira suhtautuu tekemättömyyteen - ei tarvitse miettiä mitään älypelejä tai muuta puuhaa vaan voi vain itse nukkua tautia pois koiran nukkuessa vieressä.
Lämpöä ja läheisyyttä. 🐾
Arvostan tätä ominaisuutta, toki koiran ilme oli viikon jälkeen hieman sellainen, että kunnon lenkki voisi maistua. Onneksi se pääsikin sitten kaverin kanssa pitkälle metsälenkille tuulettumaan ja samaa luvassa ehkä huomenna. Jaksaa sitten taas paremmin painaa näitä lähihoitajan hommia.

Lauantaina saimme iloisen uutisen Elsan (Mahottoman Noruva) omistajalta, Elsa oli suorittanut noutajien taipumuskokeet hienosti ensiyrittämällä. Venlahan suoritti taipparit pentueesta ensimmäisenä jokin aika sitten, siitä lisää täällä.
Arvostelu. Kuva: Oona Haahti

Pupujäljeltä pupun palautus. Kuva: Oona Haahti
Tuli kyllä taas mainio fiilis tästä ensimmäisestä pentueesta, toistaiseksi kaikkien terveys- ja harrastusuutiset ovat olleet hyvin positiivisia ja vaikuttaa siltä, että hyvillä mielin voi antaa Keijoa jalostukseen. Tarkkana on oltava erilaisten riskien suhteen, mutta sitähän se on aina, kun pennutusta suunnitellaan. Riskien ottaminen on joskus perusteltua, mutta niistä on kerrottava pennunostajille. Huolestuttavinta on jollei riskejä ole - kertooko se siitä, ettei niitä tiedetä, ettei niistä haluta puhua vai että niiltä ummistetaan silmät? Huolellisesta taustatyöstä huolimatta aina voi syntyä sairas jälkeläinen, en halua ajatella jälkikäteen että olisinpa selvittänyt tarkemmin taustoja joten pyrin tekemään sen mahdollisimman hyvin etukäteen.

Olen itse kannustanut Keijon jälkeläisten omistajia avoimuuteen, samoin olen pyrkinyt pysymään hyvin perillä Keijon sisarusten asioissa juuri siksi että tiedän mahdollisimman hyvin heikkoudet ja vahvuudet. Olen järjestämässä marraskuussa ensimmäiset Keijon jälkeläispäivät yhteistyössä kennel Mahottoman kanssa, paikalle on kutsuttu molempien pentueiden pennut. Mukava nähdä niitä myös omin silmin sen lisäksi, että niiden kuulumisia kuulee aina mielellään. On lopulta kaikkien etu, että tietoa jaetaan koska kaikille kelpaa terve mukava koira. 😊 
Elsa vajaan 7 viikon ikäisenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti