lauantai 22. syyskuuta 2018

Haku on ***** laji 😆

Uskalsin ilmoittaa koiran hakukokeeseen sen jÀlkeen kun se oli kahdessa EK-kokeessa saanut hausta tÀydet pisteet. KoepÀivÀn aamu alkoi tottelevaisuudella, jÀnnitti se vielÀkin paljon vaikka tÀnÀ vuonna tottis on kyllÀ ollut hyvÀllÀ mallilla. Keijo teki taas hyvÀÀ energistÀ vahvaa työtÀ, ongelmana on nyt paketin kasassa pitÀminen ja edelleen jÀÀvissÀ liikkeissÀ on talveksi töitÀ. Varsinaisia liikevirheitÀ tuli yksi: koira jÀi seisomaan liikkeestÀ istumisen ja luoksetulossa loikkasi ohjaajan nenÀÀn jo ennen sivulletulon kÀskyÀ. Noudoissa suurin ongelma oli irrotus, painavasta ja pitkÀstÀ kÀskystÀ huolimatta irrotti h-i-t-a-a-s-t-i. PisteitÀ saimme 84/100.
Ihanat kannustusjoukot hakukokeessa. 😍😍
Tottelevaisuuden jÀlkeen oli henkilöhaku. Keli oli kuuma, koira ei tarkistanut tyhjÀÀ etukulmaa kunnolla mutta muuten erinomaista työskentelyÀ. EnsimmÀisen maalimiehen ilmaisu tosi hyvÀ, toisen samoin mutta aivan loppuvaiheessa jÀtti ilmaisun kesken ja pinkaisi minun luokse. PysÀhdyin tuomarin kÀskystÀ ja koira palasi maalimiehen luokse ilmaisten tÀmÀn tehokkaasti loppuun. Kolmannella sama kuvio sillÀ erotuksella, ettei palannutkaan maalimiehelle enÀÀ vaan suoritti hallinnassa olemista tÀysillÀ ja kÀytÀnnössÀ koe pÀÀttyi siihen.

ViimeisenÀ oli esineruutu, jonne toki menimme myös vaikka tulos oli livahtanut jo sivu suun. Koira oli aika poikki, kiitos kelin ja lyhyiden lepoaikojen mutta niin se tykitti ruudusta hienosti kolme esinettÀ. Pisteet 28/30.
Auringonlaskun taikaa.
TĂ€mĂ€ koe herĂ€tti valtavasti ajatuksia ja kysymyksiĂ€. Haku on koko ajan ollut syystĂ€ tai toisesta meillĂ€ hankalin laji. Milloin on ollut koira sairaslomalla, milloin vain treenejĂ€ ei ole saatu kasaan tai on ollut jotain muuta ohjelmaa itsellĂ€. Vaikka koiran itsevarmuus on aina ollut hyvĂ€ haukkuilmaisuun, sen kĂ€rsivĂ€llisyys tai mikĂ€ lie maltti ei tunnu riittĂ€vĂ€n koetilanteessa pidemmĂ€n pÀÀlle ilmaisemaan loppuun saakka. Jo nuorena se ei meinannut millÀÀn malttaa syödĂ€ palkkaansa loppuun kun oli kova kiire jatkaa seuraavalle maalimiehelle. Myös maalimieskĂ€ytös on ollut murheena, milloin törmĂ€ilee, vie lippiksen pÀÀstĂ€ tai tunkee piiloon... Keijo ei ole vihainen tai epĂ€varma mutta se on röyhkeĂ€ eikĂ€ kunnioita ihmisiĂ€. NĂ€iden kaikkien ajatusten summana olen pÀÀtymĂ€ssĂ€ haussa viimeiseen oljenkorteen, se ei ole itselle mieluisa mutta en valitettavasti nĂ€e muitakaan ratkaisuja. Keijon ilmaisu vaihdetaan haukkumisesta rullailmaisuun. MikĂ€li tĂ€mĂ€ ei ole oikea ratkaisu, nostamme koipea koko haun pÀÀlle ja toteamme, ettĂ€ se on oikeasti ***** laji. 😏

Hausta suivaantuneena tein Keijolle erÀÀnÀ iltana jÀljen eikÀ voinut kuin todeta, ettÀ jÀlki on koiralle edelleen vahvin laji. Se selvitti vajaan puolen kilometrin jÀljen hienosti omalla tyylillÀÀn mutta tyyli on vapaa kunhan kepit löytyvÀt. Videolla ensimmÀisellÀ suoralla tien ylitys ja kepin löytyminen.


JÀlkelÀisten kuulumisia


Keijon ensimmĂ€isestĂ€ pentueesta on nyt luustokuvattu kuusi pentua ja ne kaikki ovat olleet tĂ€ysin priimaa. 💝 TyynellĂ€ (Mahottoman Tyyni) on ollut erittĂ€in huonoa tuuria, se satutti silmĂ€nsĂ€ pahasti mutta vaikuttaa siltĂ€, ettĂ€ nĂ€kö ja silmĂ€ sĂ€ilyvĂ€t. Elsa (Mahottoman Noruva) on suorittanut vepessĂ€ sekĂ€ soveltuvuuskokeen (pisteet 98/100) ettĂ€ saanut alo-luokasta ensimmĂ€isen ykkösen (pisteet 100/100).
Keijon ensimmĂ€isestĂ€ pentueesta kuvattu 6/9. 
Toinen pentue tulee kohta puolen vuoden ikÀÀn, aika vĂ€hĂ€n olen niistĂ€ kuullut mutta todennĂ€köisesti kaikki on hyvin kun on hiljaista. Yksi on koetellut omistajansa kĂ€rsivĂ€llisyyttĂ€ silppuamalla kotia mutta se nĂ€issĂ€ on riski. 😅

EnsimmĂ€isen pentueen vakuuttavien terveystulosten puolesta Keijon palvelut ovat edelleen harkitusti kĂ€ytettĂ€vissĂ€ mukaville nartuille, joilla on taipumuskoe suoritettu hyvĂ€ksytysti ja joilla ei ole kyynĂ€rnivelten terveyden suhteen kohonnutta riskiĂ€. Alustavasti Keijolle on suunniteltu seuraavat pentueet Lempin (tiedustelut Jenni Martemo p. 0400-559010) ja Novan kanssa (kennel Hakukoneen).

Pentuteemalla vielĂ€ video, jossa 7-viikkoinen Keijo on ensimmĂ€istĂ€ kertaa kylĂ€ilemĂ€ssĂ€ Esterin (Helkyn Ester) luona. Olisipa kaikilla koiranpennuilla tĂ€llaisia kokemuksia aikuisista koirista. 😊


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Huomaa: vain tÀmÀn blogin jÀsen voi lisÀtÀ kommentin.