Ripa

Ripa 12/2016. Kuva: Valokuvaaja Mira Kuhlman
✔ Helkyn Kingston Black
✔ Synt. 13.10.2011
✔ Lonkat A/A
✔ Kyynärnivelet 0/0
✔ Polvet: 0/0
✔ Silmät: terveet
✔ Selkä: terve (LTV0, SP0, VA0)
✔ BH 23.9.2015
✔ Näyttely: H 10.10.2015
✔ Luonnetesti 175p. 27.8.2016
✔ Perusterve
✔ n. 58 cm/31 kg
✔ KoiraNet
✔ Kasvattaja: Anna-Mari Matikainen
✔ Omistaja: Tomi Alho, Valkeakoski

Ripa on metsästyslinjainen uros, joka hankittiin täyttämään Tomin harrastuskoiran paikkaa. Tomin edellinen koira oli tällöin talossa mutta loukkaantumisen vuoksi sen kanssa ei voinut kuvitella kovin aktiivista harrastamista, joten paikka noutajalle oli avoinna.
BH-kokeessa 23.9.2015
Ripa on nöyrä, herkkä ja miellyttämisen haluinen koira, jolla on tekemiseen moottoria. Ripan nenän käyttö on ollut aina hyvää ja tarkkaa. Tottelevaisuus on ollut sille aina hyvin hankalaa mutta maastossa se on melkoinen kone niin haussa kuin jäljelläkin. Taipumuskokeessa Ripa on käynyt kerran 11,5-kuisena mutta koe kaatui itseluottamuksen puutteeseen, koiraa huolestutti tilanne niin paljon ettei se kyennyt työskentelemään.
Uimahypyt ovat uimisessa parasta!
Ripa ei ole toisia koiria kohtaan täysin sosiaalinen, se ei kuitenkaan hakeudu tappeluihin vaan tekee kaikkensa välttääkseen niitä. Ripa on hyvin liikunnallinen ja aina valmis kaikkeen tekemiseen. Se on erittäin hellyydenkipeä, rakastaa lähelläoloa ja ihmisten huomiota. Lapsia se vähän jännittää mutta pääsee siitä aina yli.
Tikapuilla. Kuva: Taisto Niukkanen
Valitettavasti Ripa ei koskaan ole löytänyt ohjaajan kanssa hyvää yhteyttä, ennemminkin jäänyt aina täydellisen koiran varjoon. Kasvuaikana se kulki paljon lauman mukana eikä saanut kahdenkeskistä aikaa ohjaajan kanssa. Todennäköisesti siinä olisi ollut enemmän potentiaalia mutta ohjaajan ja koiran kommunikaatio-ongelmien vuoksi se ei ole oikein päässyt näyttämään sitä.
Ripa ja Lalli-kissa, paras ystävä.
Tulevaisuudessa Ripa harrastelee edelleen mutta koetavoitteita sillä ei ole. Muuten se toki aivan normaaliin tapaan osallistuu kaikkeen, harrastukset ovat kuitenkin tosi pieni siivu koiran elämässä. Ei ole mitään järkeä harrastaa hampaat irvessä jos se ei tuota iloa molemmille.
Passikuva 9/2017.

Liitolabradori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti