Ripa

Ripa 12/2016. Kuva: Valokuvaaja Mira Kuhlman
✔ Helkyn Kingston Black
✔ Synt. 13.10.2011
✔ Lonkat A/A
✔ Kyynärnivelet 0/0
✔ Polvet: 0/0
✔ Silmät: terveet (ei voimassa)
✔ Selkä: terve (LTV0, SP0, VA0)
✔ BH 23.9.2015
✔ Näyttely: H 10.10.2015
✔ Luonnetesti 175 pistettä. 27.8.2016
✔ Perusterve
✔ n. 58 cm/31 kg
✔ KoiraNet
✔ Kasvattaja: Anna-Mari Matikainen
✔ Omistaja: Tomi Alho, Valkeakoski

Ripa on metsästyslinjainen uros, joka hankittiin täyttämään Tomin harrastuskoiran paikkaa. Tomin edellinen koira oli tällöin talossa mutta loukkaantumisen vuoksi sen kanssa ei voinut kuvitella kovin aktiivista harrastamista, joten paikka noutajalle oli avoinna.
BH-kokeessa 23.9.2015
Ripa on nöyrä, herkkä ja miellyttämisenhaluinen koira, jolla on tekemiseen valtava moottori. Ripan nenän käyttö on ollut aina hyvää ja tarkkaa. Tottelevaisuus on ollut sille aina hyvin hankalaa mutta maastossa se on melkoinen kone niin haussa kuin jäljelläkin. Taipumuskokeessa Ripa on käynyt kerran 11,5-kuisena mutta koe kaatui itseluottamuksen puutteeseen, koiraa huolestutti tilanne niin paljon ettei se kyennyt työskentelemään paineen alla.
Uimahypyt ovat uimisessa parasta!
Ripa ei ole toisia koiria kohtaan täysin sosiaalinen, se ei kuitenkaan hakeudu tappeluihin vaan tekee kaikkensa välttääkseen niitä. Ripa on hyvin liikunnallinen ja aina valmis kaikkeen tekemiseen. Se on erittäin hellyydenkipeä, rakastaa lähelläoloa ja ihmisten huomiota. Lapsia se vähän jännittää mutta pääsee siitä aina yli ja on iän myötä aina vain luontevampi heidän kanssaan.
Tikapuilla. Kuva: Taisto Niukkanen
Valitettavasti Ripa ei koskaan ole löytänyt ohjaajan kanssa hyvää yhteyttä, ennemminkin jäänyt aina täydellisen koiran varjoon. Kasvuaikana se kulki paljon lauman mukana eikä saanut kahdenkeskistä aikaa ohjaajan kanssa. Todennäköisesti siinä olisi ollut enemmän potentiaalia mutta ohjaajan ja koiran kommunikaatio-ongelmien vuoksi se ei ole oikein päässyt näyttämään sitä.
Tampereen Koirauinnissa.
Tulevaisuudessa Ripa harrastelee edelleen mutta koetavoitteita sillä ei ole. Muuten se toki aivan normaaliin tapaan osallistuu kaikkeen, harrastukset ovat kuitenkin tosi pieni siivu koiran elämässä. Ei ole mitään järkeä harrastaa hampaat irvessä jos se ei tuota iloa molemmille.

Ripa on edelleen yli 7-vuotiaana hyvin terve ja liikunnallinen koira, toivotaan sille monen monta mukavaa mutkatonta vuotta vielä.
Passikuva 9/2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti