lauantai 14. toukokuuta 2016

Sairaslomalla

Eilen illalla käytimme koirat uimassa, meno oli kovaa vaikkei edes heitelty järveen mitään. Nämä pudottelevat itse keppejä laiturilta, hyppäävät perään vain toistaakseen saman uudestaan ja uudestaan.. ;) Kotipihassa huomasin sitten auton koiraosaston olevan aivan veressä, nopeasti tarkastettuna Keijolla oli takajalassaan vuolaasti vuotava haava. Suihkuttelu ei auttanut mitään, laitoin koiran kyljelleen, pidin jalkaa ilmassa ja puristin vuotokohtaa lujaa. Tämän jälkeen kietaisin siihen napakan painesiteen ja lähdimme kohti Hattulaan päivystykseen. Keijo oli itse hyvin virkeä ja hyppeli eli ainakaan jänteet eivät voineet olla pahasti vaurioituneet.
Rauhoitettuna, jalassa vielä omatekemä paketti.
Perillä pääsimme heti eläinlääkärille. Keijo rauhoitettiin, jotta haava saataisiin tutkittua ja korjattua vauriot. Meillä oli paljon onnea matkassa, jänteet olivat täysin ehjät! Haava puhdistettiin ja ommeltiin, lisäksi viikon antibioottikuuri ja kipulääkettä  muutaman päivän ajan tarvittaessa.

Operaation jälkeen vielä vähän pöllyissä. 
Nyt on edessä viikon sairasloma, sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä kunhan koira tervehtyy entiselleen. :) Valitettavasti emme kuitenkaan voi luovuttaa verta maanantaina, Keijo oli menossa Pirkanmaan kanakoiraharrastajien ja Oiva Eläinklinikan vuotuiseen tempaukseen mukaan. Luovutusta varten siltä on otettu verikokeita, joiden perusteella kaikki on kunnossa. Ensi vuonna sitten paremmalla onnella.

Verenluovutusta varten tsekattiin veri, Keijo olisi sopinut hienosti luovuttajaksi.
Vuorokauden ikäinen haava, siistiltä näyttää.
Olemme SNJ:n leirin jälkeen ehtineet jo tekemään niin tottelevaisuutta kuin keppitreeniä omassa pihassa. Kokeilin tehdä oikein ohuilla kepeillä, jotka olivat hajustuneet vain sen verran mitä menee aikaa pätkimiseen. Jemmasin kepit maastoon ja vapautin koko kolmikon etsimään niitä, Keijo löysi nopeasti kepin ja oli siitä hyvin ylpeä. Motivaatio keppeihin on muutenkin kova, käy mielellään varastamassa niitä laatikosta jos vain onnistuu ja tuo sitten minulle polleana. :D

Keijon pikkukepit.
Loppuun vielä pari kuvaa pk-leiriltä, kuvat on ottanut Mielikki Härmä - kiitos. :)
Esineruudusta huopatöppösen palautus.
Palkkaamistilanne, olen ilmeisesti vähän hidas...
Jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti