sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pyhitetty lepopäivä

Keijolla on tänään ollut semmoinen kolmannen käskyn mukainen sunnuntai. Pikkulenkki tehtiin mutta muutoin olemme keskittyneet lataamaan akkuja ja treenaamaan muiden koiria. Tekee ihan hyvää tuollaiselle hektiselle koiralle joskus olla tekemättä varsinaisesti mitään ja toisaalta sulatella eilisiä oppeja ja kokemuksia. Huomenna on kuitenkin taas tottispäivä BH-ryhmän kanssa.
Vakioveivaaja päikkäreillä.
Tänään järjestettiin Porvoossa noutajien palveluskoirien hakumestaruuskilpailu yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Tulevaisuudessa kilpailun ajankohta tullee olemaan viikko ennen juhannusta.

Ilmoittautuneita oli vain seitsemän; viisi labradorinnoutajaa ja kaksi kultaistanoutajaa. Koe kasattiin hyvin pienellä porukalla, ajan hengen mukaisesti talkooväkeä ei juuri ilmoittautunut mutta väkeä saatiin kuitenkin haalittua jotenkin kasaan, jotta kilpailu saatiin järjestettyä. Sää oli suosiollinen, arvostelu arvokilpailutasoa ja tulokset hyviä, toivottavasti tulevina vuosina saadaan myös muut lajit mukaan ja ennenkaikkea noutajaväki innostumaan myös palveluskoirapuolen kokeista - sekä kilpailemisesta että talkoilusta!

Onnea voittajalle, valioituneelle, tuloksen tehneille, noutajille, osallistuneille, järjestäjille ja talkooväelle!

Kokeen tulokset:
1. Marko Kalliokoski ja LBU Dacabe Action Man: 30/157/96 yht 283 HK3 1
2. Emma Alve ja LBU Pikku-Uikun Tusse Patukka: 29/162/85 yht 276 HK3 1
3. Jutta Turkka ja LBN Hardrocks Thumbelina: 27/164/80 yht 271 HK3 1
4. Maria Wilenius ja LBU Helkyn Roquefort: 29/154/85 yht 268 HK3 2
5. Helena Viljanen ja LBN Billowhiz Bedale: 28/160/73 yht 261 HK3 2
6. Juha-Matti Raitaniemi ja KNU Kalevan Silverstone: 27/159/67 yht 253
7. Tiina Suuronen ja KNN Cosmona's Mountain Rose: 27/109 kesk.

Kilpailujen ja kokeiden järjestäminen talkoovoimin tuntuu olevan kovasti poissa muodista. Tilalle ovat tulleet maksulliset kurssit ilman velvoitteita, viis kouluttajien pätevyydestä. Toisaalta kuitenkin pk-seurojen jäsenet olettavat, että kentät ovat kunnossa jos haluavat poiketa ottamaan treenin ja varmasti jokainen meistä on selannut Kopasta kokeita - täytyy muistaa, että joku ne kaikki kokeet/kilpailut järjestää. Talkoovoimin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.