sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Leppoisa sunnuntai?

Aamulla herättiin kellonsoittoon ja matkattiin reilun 50 kilometrin päähän hakuryhmän ensimmäisiin treeneihin. Pysyin suunnitelmassa enkä aloittanut hakuilua vielä Keijon kanssa mutta tehtiin sille treenien jälkeen damiruutu. Ajattelimme pelata ns. varman päälle ja ruutu täytettiin dameilla Keijon nähden. Tämä oli virhe, koira kiihtyi niin paljon että alkuun lähinnä vain juoksi ruudussa ns. nenä kiinni. Kyllä sieltä damejakin tuli, yhdestä sai vähän huonon otteen ja se pudotti sen, tämän jälkeen koira vain lisäsi pökköä pesään ja jatkoi seuraavan etsimistä. Eli kuumenemistaipumusten vuoksi tälle koiralle ei nyt enää tehdä mitään motivointitreenejä, motivaatio on virittämättäkin kyllin korkealla. En voi olla ihailematta sen energiaa ja työhalua, uskon että tulee aika hyvä kunhan saa lisää kokemusta.

Treenien jälkeen käytiin reilun tunnin metsälenkillä koirakavereiden Pikin ja Neelan kanssa, mukana oli myös toinen labradorimme Ripa. Lenkillä oli runsaasti lammikoita joissa oli mahtava rypeä oman kaverin kanssa. :)
Ripa ja Keijo uimasilla, Piki tarkkailee tilannetta rannalta.
Ensi viikon perjantaina on jännittävä päivä, Keijo menee virallisiin luustokuviin. Vaikka se on puolivuotiaana välikuvattu terveeksi, kyllä se silti vähän jännittää ja lenkillä tarkkailee sen liikkeitä normaalia tarkemmin. Mutta niin hirveän energinen se on, liikkuu paljon ja lujaa eikä ikinä onnu tai varo itseään - ei se VOI olla kovin rikki?

Vasemmalta Ripa, Keijo, Piki ja Neela.
Iltapuhteiksi kävimme vielä agilityhallilla, esteet sujuvat jo mukavasti ja koira kykenee tekemään pieniä sarjoja - myös minulta onnistuu kohtuullisesti ohjaaminen. Tein treenien lomassa onnistuneen paikallaoloharjoituksen; palkkailin kohtalaisen tiheästi ja makuutin aika pitkän aikaa. Koiran mielentila oli rauhallisen tarkkaavainen. Tiedän, tämä on agilityvuoron väärinkäyttöä mutta me teemmekin välillä vähän omia kuvioita siellä kun tulee odotteluhetkiä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.