tiistai 14. huhtikuuta 2015

Variksia variksia!!

Tänään oli viides taipparikurssikerta ja tähänastisista toiseksi jännittävin ohjaajalle, jännittävin oli se "laukauksiin totuttaminen" ensimmäisellä kerralla. :D Kuten silloin, nytkin hermoilin turhaan - ei Keijolla mitään ongelmia ollut varishommien kanssa.

Treenit alkoivat niin että sille lyhyesti näytettiin varista, sitten vein koiran kanssa variksen suoran päähän ja tehtiin muistinouto, lähetin koiran noutamaan lintua (joka oli aika mäsä, sillä olivat kaikki muut jo treenanneet. Ihan ehjä se ei enää ollut mutta eiköhän se ole hyvä koiran osata toimia myös huonokuntoisen linnun kanssa?). Se lähti varmasti, noukki linnun epäröimättä ja palautti. Sen jälkeen minulla oli kauhea kiire ottaa lintu ja sain hätäilyllä aikaan sen että koirakin pudotti linnun ja kukaan ei hetkeen tiennyt mitä tässä nyt oikein tehdään. Onneksi meillä on todella hyvät kouluttajat ja aikamme keskusteltiin tavoista rauhoittaa tilannetta - kuuman koiran ohjaajan tarvitsee olla astetta coolimpi ja siihen on nyt hyvät ohjeet takataskussa.

Tehtiin vielä pari uusintanoutoa ja aina vain koira palautti variksen joten seuraavaksi suunnattiin vielä hakuruutuun, jossa varikset odottelivat valmiiksi jemmattuina. Aluksi koira etsi ruudusta muutaman piston verran "jotain" (dameja, joita on viime aikoina haeskellut?) mutta pienen avustamisen jälkeen se toi ruudusta kaksi varista, jonka jälkeen päätettiin treeni hyvin onnistuneena.

Henkinen pääoma on jälleen kasvanut hyvän varistreenin jälkeen, kuinkas muuten? 
Olen tosi tosi tyytyväinen päivän harjoituksiin, Keijolla ei ole mitään kynnystä ottaa lintua suuhunsa ja otekin oli minusta kiva eikä meitä taaskaan moitittu - ainakaan koiraa. ;)

Treenien jälkeen Keijo & laumatoverit Nakke ja Ripa pääsivät metsälenkille ja hetkeksi vielä auttamaan pihahommiin - näissä Keijon matkamittariin kertyi n. 13 kilometriä. :) Ensi viikolla taipparikurssilla päästäänkin pupujäljelle! Täytyy kyllä jo tässä vaiheessa todeta iso kiitos Pirkanmaan noutajakoirayhdistykselle ja meidän taipparikouluttajille, tämmöinen kurssi on kullan arvoinen etenkin vihreälle ohjaajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.